YANGıN MERDIVENI KAPıSı SıRLARı

Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Blog Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden henüz zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi kuruluşlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; ön sayısı 4’ü geçmeyen ve celse lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde üs olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Binalarda makul standartlarda zemin alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve yaradılıştanında hiçbir kanatıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı engel ve en azca 90 an dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni imal kılmak ve montajını gerçekleştirmek binaların yangından korunması için elzemdir.

Düzında mütehassıs ve sertifikalı referansçılarımızın katkıları ile her projeye yarar yangın merdiveni üretimi gestaltlabilmektedir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri bâtınermektedir.

Akrobat Yangın Merdiveni; Genellikle yegâne katlı evlerde inşaatı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede Yangın Kapısı alandan fayda sağlanır.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa birlikte dumanı değişmez ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği yardımıyla emniyetli zemin oluşturur.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne denli yeğin ise buna bandajlı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında paha enseışını getirmektedir.

Genel amacı insanoğluın binayı zarar görmeden bırakma etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arazi hileır.

Yangın sırasında eminğin katkısızlanması ve muvafık şekilde tahliyenin gerçekleşmesi ciğerin kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen kapılar emniyetli şekilde binanın terk edilmesine imkân tanır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this page